Deze beukenboom staat op het kerkhof
Deze beukenboom staat op het kerkhof
Boomverzorging arie arts

Advies


Als we het over boomveiligheid hebben bedoelen we of dat de boom nog veilig is voor voorbijgangers, omgeving en voor zichzelf.

De boomeigenaar is verantwoordelijk voor de zorgplicht. Bij schade of ongelukken als gevolg van onvoldoende zorg kan de eigenaar aansprakelijk gesteld worden. Om aan de zorgplicht te voldoen dient er regelmatig en systematisch visuele controle uitgevoerd te worden. Wanneer er gebreken gevonden zijn, dienen er maatregelen genomen te worden. Dit alles moet aantoonbaar door een vakbekwaam bedrijf uitgevoerd worden.

Een boom moet ongeveer één keer in de 3 tot 5 jaar gecontroleerd worden. Afhankelijk van de soort en de leeftijdfase van de boom. Het is belangrijk dat de controles en onderhoudswerkzaamheden goed geregistreerd worden.

Bomen met gebreken die binnen 3 jaar een gevaar kunnen opleveren noemen we risicobomen. Vervolgstappen zijn dan noodzakelijk. Mogelijke vervolgstappen zijn nader onderzoek of een beheersmaatregel. In het geval van een zichtbaar gebrek met mogelijk gevaarlijke gevolgen is nader onderzoek verplicht!

Onze boomverzorgers zijn gecertificeerd. Daardoor mogen zij naast het vaststellen van problemen, ook meteen de nodige maatregelen treffen.

Voorbeeld.
Een groot deel van de kroon of een dikke tak dreigt uit te breken. Dit is mogelijk te voorkomen door de tak te verankeren met kabels. De kroon of tak zal niet meer breken. Daarna zal de tak nog gesnoeid worden om het gewicht te verkleinen. We hebben hiermee niet alleen de veiligheid van de omgeving vergroot, maar ook de vitaliteit van de boom.

Heeft u behoefte aan meer informatie of een vrijblijvende offerte

Wij staan voor u klaar

Bellen

0485-310618