Slechte kastanje snoeien
Slechte kastanje snoeien
Het snoeien van laanbomen in Heumen
Met hoogwerker een plataanboom snoeien

Snoeien


In een stedelijke omgeving is snoeien vaak noodzakelijk. Bomen groeien onbeperkt door naar omringende bebouwing of zogenoemde rijprofielen boven de weg.Daarnaast leiden bomen onvermijdelijk tot dood hout en soms probleem takken. Dit kan een groot gevaar betekenen voor omstanders en omgeving.

Deze problemen kunnen worden opgelost door tijdig en juist te snoeien.
Het toepassen van de juiste snoeitechniek kan de vitaliteit en structuur van de boom zelfs verbeteren. Onze boomverzorgers hebben de hiervoor vereiste kennis van biologie en fysiologie van de boom.

Daarnaast hebben wij veel ervaring met de verschillende snoeitechnieken, zoals: begeleidingsnoei, onderhoudssnoei, herstel van de kroon, reductiesnoei, vormsnoei en knotten. 

Deze methodes kunnen zowel klimmend als met een van onze hoogwerkers worden uitgevoerd. Wij beschikken over een zelfrijdende hoogwerker van 16m en een stempel hoogwerker van 21m.

Snoeien betekent onvermijdelijk bladverlies. Hierdoor vermindert de fotosynthese en dat kan de algehele groei verminderen. Bovendien ontstaan door het snoeien wonden, die de boom moet sluiten. 

Er mag daarom geen tak zonder reden worden verwijderd. Het verkrijgen van een gezonde, esthetisch mooie boom met een stabiele en karakteristieke kroon moet het doel van snoeien zijn. 

Heeft u behoefte aan meer informatie of een vrijblijvende offerte

Wij staan voor u klaar

Bellen

0485-310618