Biomassa van uw eigen snoeiafval

Wat is biomassa?

Biomassa is een verzamelnaam voor organisch materiaal, dat wordt omgezet in energie. Een voorbeeld hiervan zijn houtchips;  snoeiafval zoals bijvoorbeeld de takken bomen,  die worden versnipperd, ofwel gechipt. Energie van biomassa levert een groot deel van de duurzame energie in Nederland op.

Uw eigen biomassa.

Arie Arts boomverzorging kan uw snoei- en rooiafval voor u versnipperen tot deze biomassa houtchips. Zo gebruikt u, uw eigen snoeihout  als biobrandstof. Afhankelijk van uw biomassakachel stookt u deze chips nat of droog.

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van energie uit biomassa?

Voordelen van biomassa

Het gebruiken van biomassa voor energie is een uitstekend duurzaam alternatief voor aardolie, aardgas en steenkool.
Arie Arts verwerkt het snoeihout of rooiafval tot houtchips om als biomassa te gebruiken.

De inzet van plantaardige resten als inzet voor het opwekken van energie maakt dat het snoeiafval op een zinvolle manier gebruikt wordt. Zo dragen we een steentje bij aan de reductie van de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer.

 

Stammen en takken versnipperen wij tot houtchips

Hoe zetten wij snoeiafval om in biomassa, voor het opwekken van energie?
Met onze versnipperaars kunnen we takken en stammen van verschillende diktes versnipperen. Deze houtsnippers worden gebruikt als biomassa voor biomassakachels en energiecentrales.

Rendement
Wij kunnen de kwaliteit van de houtchips afstemmen op de specificaties van uw biomassa oven /kachel. Zo wekt u door optimale verbranding meer groene energie op; het rendement verbetert.
Ook kunnen de houtchips gebruikt worden als grondverbeteraar in het bos, park of tuin.

Wij verkopen aan tuinders, hoveniers, particulieren en gemeenten.

frontversnipperaar werkgang laanbomen

Chippen van hout

In dit filmpje chippen wij snoeiafval tot houtchips.

Snoei- of rooiafval over?

Arie Arts Boomverzorging draagt graag bij aan duurzaamheid en groene energie. Daarom versnipperen we het snoeiafval van onze klanten graag tot chips. Heeft u zelf een hele laan bomen gesnoeid? Wij komen graag langs om van het snoeiafval houtsnippers te maken. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van het versnipperen van snoeiafval tot houtchips via 0485-310618, of door het contactformulier in te vullen.

Neem contact opVraag een offerte aan