Bomen rooien

Dode of diep ingerotte bomen kunnen een gevaar vormen voor de omgeving. Bouwplannen, het vrij zetten van toekomstbomen zijn ook redenen om bomen te verwijderen. Nadat er zorgvuldig is bepaald wat, er met de boom dient te gebeuren, is het in enkele gevallen noodzakelijk om de boom te rooien.

De regels voor het kappen van bomen verschillen per gemeente. Via omgevingsloket.nl kunt u een vergunningscheck uitvoeren.
Voor een monumentale boom is altijd een vergunning nodig. Houdt voor het aanvragen van een vergunning altijd rekening met een looptijd van 6 tot 8 weken.

Maak een afspraak voor meer informatie

Bomen rooien op moeilijke plaatsen

Door ruimtegebrek is het niet altijd mogelijk om een boom in zijn geheel te vellen ofwel rooien, deze moet dan in gedeelten worden verwijderd. In overleg met onze klanten, kiezen wij de meest efficiënte methode om de boom te rooien. We zetten verschillende klimtechnieken, maar ook hoogwerkers, mobiele- of telekranen of een verreiker met zaagkop, in om veilig en snel te werken.
De wortelkluit ofwel stobbe kan ook uitgefreesd worden

Lees meer over frezen

Machinaal bomenrooien met zaagkop

In deze video wordt een zaagkop op de verreiker gebruikt. Hij klemt de top van de boom en zaagt deze af. Door direct te klemmen, kan de top snel worden afgevoerd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over rooien?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact opVraag een offerte aan