Geen afvalhout!

Tijdens snoeien en rooien komen stammen, takhout blad en wortels vrij. Dit is bepaald geen afval!
Wij verwerken deze tot verschillende boomproducten.  Afhankelijk van houtsoort, lengte, dikte en kwaliteit passen wij onze werkwijze aan, om met zo min mogelijk transport-kilometers van de werkplek, het desgewenste boomproduct op de eindbestemming te brengen.

Is het stamhout niet geschikt voor zagerijen of de rondhoutveiling, versnipperen ofwel chippen wij de takken en stammen.
Zo is het bijvoorbeeld effectiever, om de takken van snoeiprojecten ter plaatse te versnipperen met een chipbox.

Versnipperen & Frezen

Frezen van stronken
De overgebleven boomstobbe (wortelkluit of stronk) is vaak een lelijk en lastig obstakel in tuin of plantsoen. Het met de hand uitgraven/ hakken van deze stobbe kost soms dagen werk. Onderdeel van ons werk is om de werkplek netjes en opgeruimd achter te laten.

 

Neem contact opVraag offerte aan

Versnipperen van hout

Het takhout, of stamhout kan direct na het snoeien of rooien versnipperd worden. Afhankelijk van de dikte en het werkplek kan een “kleine” versnipperaar dit doen.

Een chipbox chipt (versnippert) en verzameld hout ter plekke. Met deze chipbox wordt uw transport efficiënter. Deze chipbox ruimt u bij het snoeien van laanbomen de takken gemakkelijk. Een kraan voert de takken in deze versnipperaar. De chips worden opgevangen in de laadruimte van de chipbox en zo compact vervoert.
Voor grotere klussen beschikken wij over een chipper, die stammen van 50 tot 70 cm kan invoeren. Deze manier van versnipperen is vooral interessant als er veel bomen zijn gerooid, zoals in bossen of langs straten. De eindproducten, zogenaamde chips, zijn van hoge kwaliteit en zijn ideale voor in de tuin, of als brandstoffen voor elektriciteitscentrales. Zo zorgen bomen voor groene energie in de plaatselijke energiecentrale.

Meer weten over houtsnippers

Minder groot hout versnipperen

Natuurlijk beschikken wij ook over een versnipperaar ideaal voor het fijnere werk. Hiervoor gebruiken wij een versnipperaar op een aanhanger die takken tot een dikte van 18 cm kan verwerken. Deze manier van werken zetten wij vaak in voor het verwijderen van enkele bomen of bij snoeiwerk.

 

Frezen van een boomstobbe of boomstronk

De achtergebleven stronk (wortelkluit of boomstobbe) is vaak een lelijk en vooral onhandig obstakel in een tuin of park. Handmatig uitgraven vergt soms meerdere werkdagen. Wij hebben verschillende frezen, een rooiriek en een schraper. De locatie en het aantal stronken is bepalend voor het materieel dat we gebruiken. Wij houden rekening met de ondergrondse kabels rondom de stronken.

Frezen
Bij het frezen of schrapen wordt de bovenkant van de stronk verwijderd. De frees verpulvert het hart van de wortelkluit tot snippers, die verteren in de grond. Diepere wortels blijven in de grond. Rondspatten van freesmateriaal (zand en hout) vangen wij op met een spatscherm.
Een kleine stronk frezen
Voor kleine stronken en moeilijk bereikbare stronken gebruiken wij de kleine frees, deze frees is 90 cm breed en past door de meeste tuinpoorten.

Een grote boomstronk frezen 
Voor grote stronken en gemakkelijk bereikbare stronken gebruiken we de frees op de mobiele kraan. Hier frezen wij een stronk uit, achter een hek. Dankzij de mobiele kraan is de stronk toch goed bereikbaar

Boomstronk frezen met frees op mobiele kraan

Hier frezen wij een boomstronk uit, achter een  schutting. Dankzij de mobiele kraan is de stronk voor ons toch goed bereikbaar.

Het schrapen van stronken

Het kratsen zoals wij het zelf noemen, heeft soms voorkeur. Kratsen spat minder ten opzichte van het frezen van stronken. Tijdens het schrapen van een stronk mengt het schraapmateriaal zich niet met de grond, zo hoeft er ook minder massa te worden afgevoerd. Meestal hoeft er geen extra grond te worden aangevuld op de plaats waar de stronk stond.

Boomstronk verwijderen met rooiriek

Met een rooiriek op een mobiele kraan gebruiken kunnen wij een wortelkluit volledig wortelkluit uit de aarde trekken. Dit doen we bijvoorbeeld om een bouwkavel bouwrijp te maken. De volledige wortelkluit voeren we dan voor u af.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over boomstronken frezen en het versnipperen van hout? Of wilt u zelf het hout kunnen kloven? 

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact opVraag een offerte aan