Historie

Sinds februari 2022 is het officieel: Jeroen van der Ven is volledig eigenaar geworden van het bedrijf “Arie Arts Boomverzorging”. Een mijlpaal, na 8 jaar met en naast Arie gewerkt te hebben, mocht Jeroen het stokje overnemen. Het bedrijf, dat sinds 1988 gevestigd in St. Agatha, is daarmee ook verhuist naar de Hoogeindsestraat 16A Rijkevoort.

Jeroen heeft in zijn studententijd (STOAS) als zaterdaghulp bij Arie gewerkt. Een jaar of 4 later kwamen ze elkaar weer tegen in het werk; Jeroen als opdrachtgever vanuit de Gemeente Cuijk en Arie als groene aannemer. Bij de reorganisatie in de gemeente Cuijk, kreeg Jeroen niet de uitdaging waar hij op gehoopt had en ging verder kijken.

Jeroen schakelde daarvoor zijn netwerk in en zo kwam Jeroen op een dag  bij Arie en Antoinette voor een kop koffie. Het gesprek afrondend bij de auto, vroeg Jeroen, “Arie, als jij wat weet of hoort…” Nou zei Arie, “Je kan het hier wel overnemen”. Verbaasd en ook enthousiast kwam Jeroen thuis, “zou hij dat menen?”.  Jeroen is na een nachtje slapen daar serieus op teruggekomen.

Zo zaten Jeroen, Angelique, Arie en Antoinette op een warme zomeravond samen bij Arie onder de veranda elkaar te bevragen. Achteraf, bleek dit het begin van de overname te zijn.

Op 1 januari 2014   kwam Jeroen voor 1 jaar in dienst en sinds het jaar 2015 is Jeroen ingegroeid in het bedrijf. Jeroen en Arie werkte in het begin van dat jaar met 2 medewerkers, het werk bereidde zich uit en zo ook het aantal medewerkers en machinepark. Waar Arie steeds meer verantwoordelijk werd voor de machines, zorgde Jeroen voor steeds meer randvoorwaarden. In die 8 jaren die volgde, groeide het bedrijf van 2 medewerkers naar zo’n 10 medewerkers inclusief een vaste schil van ZZP-ers. Inmiddels is ook Angelique deels werkzaam in het bedrijf. De kinderen, nemen elk hun eigen rol: de jongens Gipp en Juus ondernemen in klein; “haardhout van de jongens” en Fie vliegt af en toe binnen om op kantoor te helpen.

Op 25 Juni hebben we de overname gevierd met een heus stokje wat overgedragen werd. Een bijzonder dag! Waar we met heel veel plezier op terugkijken. Jeroen zet het werk van Arie voort.

Met plezier werken wij veilig samen, vertrouwend op elkaar. Wij zetten mensen en machines op de juiste wijze in, daardoor is overlast geminimaliseerd tijdens het werk rondom de boom.

En dat plezier staat niet voor niks voorop, het doel blijft om elke dag lachend naar het werk te gaan en aan het einde van de dag te kunnen zeggen “fijn, werk is met plezier gedaan en iedereen kan weer veilig naar huis”.

Jeroen

Nu en in de toekomst, zorgen wij dat we ons werk goed en vooral veilig uitvoeren; wij gaan geen uitdaging uit de weg.