Historie

Het klinkt als een jongensdroom, een bomenrooier die zich met een kettingzaag in zijn hand behendig tussen de takken door manoeuvreert. Voor Arie Arts was het jarenlang de dagelijkse praktijk.

Hoewel Arie Arts al jaren actief is als ‘bomendokter’, startte hij in 1988 als zelfstandig bosbouwer. “Het waren mooie tijden. Arie werkte tussen de herten en de wilde zwijnen, maar was ook steeds verder en langer van huis. Daarom besloot hij zich te specialiseren op een ander specialisme: de boomverzorging.

In de boomverzorging is het inschakelen van een specialist nodig. Een boom met een stam van vijfentwintig centimeter doorsnee weegt immers al gauw een paar ton. Staat een boom op een hinderlijke plaats of vertoont deze onvoldoende stabiliteit, dan moet de boom vakkundig gesnoeid of in het ergste geval gekapt worden.

In 2013 werd met het 25-jarig bestaan, een nieuw bedrijfspand op de huidige locatie aan de Dodenberg 1 in Sint Agatha geopend. Een mijlpaal! Gestart met één auto en één kettingzaag, nu een loods voor een uitgebreid wagen- en machinepark.

De onderneming groeide en in 2009 kwam daar een jongensdroom bij; Jeroen van der Ven werd partner in het bedrijf. Samen zetten Arie en Jeroen het bedrijf voort.

Jeroen, ooit weekendhulp bij Arie, heeft ook een groene opleiding. Hij deed zijn werkervaring op in het openbaar groen bij verschillende gemeenten.

Nu en in de toekomst, zorgen wij dat we ons werk goed en vooral veilig uitvoeren; wij gaan geen uitdaging uit de weg.”

Arie & Jeroen

Nu en in de toekomst, zorgen wij dat we ons werk goed en vooral veilig uitvoeren; wij gaan geen uitdaging uit de weg.